Opbouw groendak

Natuurlijk, of helaas, is het niet mogelijk om de Sedum matten rechtstreeks op het dak te leggen. Bij de Sedum Trays kan dit wel, echter raden we aan om onder de tray’s toch een beschermdoek te plaatsen die uw dakbedekking beschermt, zeker als u er af en toe over wilt lopen.

Een groendak opbouw met Sedum matten bestaat uit de volgende lagen, van boven naar beneden:

  1. Bovenop komt natuurlijk de vegetatielaag met vetplanten.
  2. Substraatlaag, dit is de belangrijkste laag voor de vegetatie en heeft 2 functies, namelijk voedsel en watervoorziening voor de Sedum en drainage.
  3. Filterdoek, om te voorkomen dat het substraat in de drainagelaag of afvoer terecht komt en zo verstoppingen veroorzaakt.
  4. Drainagelaag, deze zorgt ervoor dat het overtollige water wordt afgevoerd met waterreservoirs en voor de waterbuffering.
  5. Beschermdoek, deze laag beschermt uw dakbedekking.
  6. Anti-wortel laag om te voorkomen dat de wortels in de dakbedekking kunnen groeien en beschadigen. Deze is optioneel, het plaatsen ervan ligt aan uw soort dakbedekking.

 

Welkom op de website van Groendakbrabant.nl, uw groendak leverancier bij uitstek. De site is nog niet geheel operationeel echter achter de schermen zijn we wel druk bezig met het uitleveren van sedumdaken. Stuur ons gerust een bericht via de contactpagina. Sluiten